Střecha z be-be sušenek
Potřebné ingredience
· 1 balíček světlých a 1 balíček tmavých Bebe sušenek
· 15 dkg moučk.cukru
· 20 dkg másla
· 50 dkg obyč.jemného tvarohu /ne z vaničky/ je balen jako máslo/
· rum
· 2 banány.
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
1.Nejprve si utřeme máslo s cukrem a tvarohem. Přidáme trochu rumu.Můžete přidat trochu vanilkového pudinku na zjemnění.Podle chuti. Můžeme použít ruční šlehač.
2.Poté naskládáme na alobal první vrstvu BÉ-BE sušenek – 3 řady po 7 kusech, střídáme světlou a tmavou barvu.
3.Poté natřeme tvarohovou náplň,chce to trošku trpělivosti, proto si raději alobal na okrajích ohrnuji,aby se sušenky nerozjížděly.
4.Na náplň naskládáme znovu šachovnicově sušenky,ale tentokrát barvy obrátíme. Natřeme zbylou polovinu tvarohového krému a doprostřed položíme dva celé oloupané banány.
5.Opatrně podebereme z každé delší strany alobal /pravou rukou pravou stranu,levou rukou levou stranu/ a přitiskneme k sobě do tvaru střechy. Jde to krásně.
6.Alobal rozbalíme a střechu polijeme čok. polevou.
7.Zabalíme zpět alobalem a dáme vychladit a proležet do lednice. Nejlépe přes noc,aby be-be sušenky zvláčněly.
8.První odkrojený kus je vždy trošičku nesouměrný, ale ty ostatní budou ukázkové. Tak snad jsem vám pomohla v rozhodování,zda tento recept vyzkoušet. Věřím,že vám zachutná jako nám a přibude do vašich oblíbených receptů.Dobrou chuť!!!!! Zájemkyním pošlu mailem i popis s fotkama!!!
1.Nejprve si utřeme máslo s cukrem a tvarohem. Přidáme trochu rumu.Můžete přidat trochu vanilkového pudinku na zjemnění.Podle chuti. Můžeme použít ruční šlehač.
2.Poté naskládáme na alobal první vrstvu BÉ-BE sušenek – 3 řady po 7 kusech, střídáme světlou a tmavou barvu.
3.Poté natřeme tvarohovou náplň,chce to trošku trpělivosti, proto si raději alobal na okrajích ohrnuji,aby se sušenky nerozjížděly.
4.Na náplň naskládáme znovu šachovnicově sušenky,ale tentokrát barvy obrátíme. Natřeme zbylou polovinu tvarohového krému a doprostřed položíme dva celé oloupané banány.
5.Opatrně podebereme z každé delší strany alobal /pravou rukou pravou stranu,levou rukou levou stranu/ a přitiskneme k sobě do tvaru střechy. Jde to krásně.
6.Alobal rozbalíme a střechu polijeme čok. polevou.
7.Zabalíme zpět alobalem a dáme vychladit a proležet do lednice. Nejlépe přes noc,aby be-be sušenky zvláčněly.
8.První odkrojený kus je vždy trošičku nesouměrný, ale ty ostatní budou ukázkové. Tak snad jsem vám pomohla v rozhodování,zda tento recept vyzkoušet. Věřím,že vám zachutná jako nám a přibude do vašich oblíbených receptů.Dobrou chuť!!!!! Zájemkyním pošlu mailem i popis s fotkama!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Makka
(upraveno)
14. 7. 2008, 16:47
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=652